How To Train Your Dragon, de Cressida Cowell

11/09/2014

Autoarea fantasticei povești HTTYD este o londoneză de 48 de ani, îndrăgostită de scris de la 9 ani și care și-a petrecut mai toată copilăria pe o insulă mică și necunoscută prin Scoția, fără acces la tehnologie. Din fericire pentru ea, tatăl său îi povestea întruna despre Vikingii care invadaseră insula acum sute de ani și despre legendele dragonilor care ar fi avut cuiburile în peșterile vârfurilor de munți îmbrăcați de haine de ploaie și furtuni. Cum altfel să fi început povestirile magice despre dragonii cu puteri unice și lupte cu vikingi în vremuri năprasnice pe insula Berk, dacă nu izolată pe un colț de pământ unde familia ei pescuia mai toată ziua pentru a-și procura hrana cea de toate zilele și unde libertatea nu-i lăsa loc decât de creativitate?

“Iată care-i chestia: în ziua de azi, ne petrecem tot timpul disperați să ne distrăm copii și să prevenim plictiseala cu orice preț, dar poate chiar plictieala este bună pentru ei. Să fii plictisit este perfect pentru a stimula creativitatea”. (Cressida Cowell, pentru The Telegraph Magazine)

A urmat o facultatea de artă, urmată de licență în design grafic și ilustrație. Înainte de a începe seria faimoasă dedicată aventurilor lui Hiccup, pentru copii aproape adulți, în 2002, scrisese deja câteva cărți de copii premiate. Evident că adaptarea cinematografică realizată de DreamWorks Animation a fost un punct culminant pentru artista absolventă de Oxford, St Martin și Brighton.
Cât despre filmul How To Train Your Dragon, putem sta liniștiți că urmează a treia și a patra parte…
http://www.cressidacowell.co.uk/

 Recomandare de carte:

Colecţia How To Train Your Dragon, de Cressida Cowell (www.carteapenet.ro)