Vernisaj RITUAL | Otto Constantin, 5 martie 2015, Go Art Projects

01/03/2015

10996108_1586169838290551_4375173388862831920_o
Participa la vernisaj aici: RITUAL / OTTO CONSTANTIN 
“L-am întâlnit pe Otto la un vernisaj.. pură întâmplare. S-a apropiat timid şi m-a întrebat dacă poate trimite un portofoliu pe adresa galeriei mele. Nimic din prezenţa tânarului aflat în faţa mea nu trăda forţa şi determinarea cu care pictează, pofta cu care caută subiecte şi relaxarea cu care îşi expune lucrarile.
Deşi constănţean, pictează obiceiurile de iarnă maramureşene, tradiţiile moldoveneşti şi ritualuri păgâne păstrate încă în câteva insule de tradiţie rurală. Otto Constantin pictează ca să nu uite.. tuşele puternice ale desenelor lăsate în forţă pe hârtie te atrag într-o lume misterioasă care poate ascunde orice. Fiecare desen este un ritual în sine.
Otto C pictează violent, reuşind să transpună în contururi personale forţa emoţională a transformării cotidianului în supranatural. Asumându-şi grafic rolul de şaman, Otto Constantin se expune în picturile sale nu doar ca artist ci ca apartenent al unui arhetip pe care insistă sa-l propună nealterat unui public atent. Prin travaliul sau, artistul Otto C reuşeşte să transmute în picturile sale nu doar transe ritualice ci însăşi destinul suprauman pe care îl demonstrează ca fiind posibil in ciuda modestiei tânărului Otto C.
… adică e frumos.”
un text de Mihai-Alexandru Pleşu
Bio:
Otto Constantin îşi parcurge adolescenţa la malul mării sub acoperişul Colegiului de Artă Regina Maria. Odata intrat la UNARTE, secţia de pictură sub bagheta profesorului George Moscal, expune abundent în cadrul unor evenimente importante bucureştene şi este prezent în peste 10 expoziţii de grup. In 2012 expune în Bulgaria în cadrul festivalului internaţional de artă Via Pontica, la Muzeul de Istorie al Capitalei şi la târgul de carte Gaudeamus.
RITUAL | Otto Constantin
Curator: Mihai-Alexandru Pleşu
Vernisaj: joi, 5 martie 2015, ora 19.00 – 22.00
5 – 15 martie 2015
Go Art Projects | Bucureşti, Uranus 98

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.